Moldova-o sansa pentru cei tineri?



Moldova...Cand spun Moldova ma gandesc la o solutie pentru a evada de aici.De ce?Deoarece viitorul este intunecat si un viitor frumos este mult prea departe.
Poate acum cineva se gandeste ca patriotismul conteaza.Nu cred ca mai exista patriotism in sufletele moldovenilor,exista doar nationalism.Un om simplu nu ar muri pentru patrie,nu si-ar lasa familia pentru patrie.
Moldova nu-mi ofera nimic.Multi tineri aleg sa mearga la studii cat mai departe,unii mai aproape(Romania).Multe familii sunt in durere din cauza ca unul din parinti sau chiar ambii au fost nevoiti sa plece peste hotare pentru a oferi copiilor o viata decenta.Si EU fac parte dintre acestia si stiu foarte bine ca deocamdata,aceasta este unica solutie de supravietuire in Moldova.
Discutam cu un prieten despre acest subiect si el mi-a spus:``Orice moldovean are povestea lui``.Da,dar uneori auzi doar povesti triste.
Poate,intr-o zi vom avea la ce ne intoarce,dar deocamdata progresam incet(din aprilie 2009 pana in prezent).Curand referendum.Cine stie ce se va mai intampla cu soarta poporului moldovean?
Oricum,oriunde as fi,inima mea e acasa,in MOLDOVA.Sunt mandra ca m-am nascut ``pe o gura de Rai`` si nu voi uita niciodata de unde am pornit!
``Eu de cate ori aud doina, imi pare ca aud Moldova plangand dupa gloria sa cea veche``(Vasile Alecsandri)

Comentarii

  1. E dureros să fim într-o astfel de situaţie. Eu cred în schimbare, totuşi şi am să mă strădui cu toate puterile să contribui la ea. Să fim mai mulţi şi atunci vom câştiga. Bravo Doina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca toti credem in schimbare,dar Moldovei ii va lua mult timp.Nu se va ``insanatosi`` prea curand.Dar,faptele conteaza,nu?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI