ADMITERE 2011


Dragi absolvenți, viitori studenți, vă adresez această ”scrisoare” pentru a-mi exprima gândurile și trăirile față de situația în care sunteți, deoarece anul trecut am fost în situația voastră și știu că e foarte dificil a-ți stăpâni stresul, emoțiile.
Țin să vă felicit pentru curajul cu care ați luat decizia de a studia în România. Să nu uitați un lucru: de unde ați pornit, cine merită medalia pentru succesele voastre și să pășiți cu demnitate în noua postură, adică în cea de student.
Toți știm că România își asumă marea responsabilitate pentru etnicii români de a-i primi la studii. În acest an s-au înscris la studii în jur de 3000 de absolvenți și vor fi oferite 5000 de burse. Vor intra toți unde doresc? Sincer, NU cred! De ce cred așa?? Anul trecut s-au dat multe burse, în jur de 2000 dacă nu mă înșel, și tot nu a fost bine pentru unii.
Să vă spun istoria mea: am terminat liceul teoretic ”V. Alecsandri” (profil real) din s. Colibași, r. Cahul, cu media pe anii liceu 9,80 și media examenelor de BAC 9,00. Credeam că e o medie destul de bună pentru a intra la o facultate din România. Mai multe despre aceasta, puteți afla AICI Nu am fost admisă în prima sesiune. Am fost foarte stresată, supărată. A existat și a doua sesiune, dar nu mai aveam speranțe. Și... am fost ADMISĂ! Dar cum se spune: pentru toți există un loc sub soare.
Ideea mea e să nu fiți dezamăgiți de ajungeți în situația mea. De nu intrați în prima sesiune, e OK, lucrurile vor reveni pe făgașul care trebuie. Eu cred că e mai ușor să intri din a doua sesiune, deoarece mulți rămân dezamagiți și nu mai cred în a doua șansă.
Unii poate nu vor fi admiși în orașul ce l-au visat în această perioadă și au învățat și strazile de pe Google Maps :)) Aceasta nu va fi o problemă majoră. Din prima clipă vă veți gândi: TRANSFER!! Mergeți la școală/facultate, încercați să vă integrați și vă va plăcea. În primele săptămâni detestam totul, dar acum abia aștept să înceapă facultatea, deoarece mi-e dor de oraș, de colegi, de profesori, de cămin.
Fiți înamrmați cu multă bucurie, deoarece vă așteaptă cea mai frumoasă perioadă din viața voastră.
Vă sfătuiesc ca până ajungeți în România să țineți legătura cu organizațiile formate din studenți basarabeni, deorece vă vor ajuta mult. Și dacă veți dori, puteți deveni și voi membri.
Eu vă sfătuiesc să fiți calmi, plini cu răbdare, căci totul TREBUIE să fie bine.
PS... Dacă cineva va fi admis în Arad, îmi puteți scrie oricând.
Vă trimit gândurile mele bune și BAFTĂ!
Cu drag, Doinitsa B

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI