SCIENTOLOGIA- NOUA RELIGIE ”LA MODĂ”

Probabil mulți dintre voi știu despre noul divorț de la Hollywood, care este din ce în ce mai mediatizat. Este vorba despre cuplul Tom Cruise și Katie Holmes. Motivul divorțului ar fi scientologia.
Scientologia este una dintre cele mai controversate mișcări religioase ale zilele noastre. Biserica Scientologică mai este numită și „Biserica Celebrităților”, deoarece are ca membri activi pe Tom Cruise, John Travolta, Kirstie Alley, Sonny Bono și alții.
Fondatorul acestei „religii” este L. Ron Hubbard, un scriitor american de SF și literatura fantastică. Acesta a creat presupusa religie în 1953, iar prima Biserică Scientologică a fost deschisă în Los Angeles, în anul 1954.
Când a creat „religia” în anii `50, înființatorul avea o listă de vedete pe care le voia ca adepți, cum ar fi Ernest Hemingway, Pablo Picasso, Greta Garbo. În comparație cu acele timpuri, scientologia deține o popularitate în rândul starurilor de la Hollywood. Vedetele plătesc taxe aferente „religiei”, dar primesc și comisioane substanțiale în calitate de „reprezentanți”.
După fondatorul „religiei”, vedetele sunt persoanele ce pot propaga mult mai ușor printre tineri învățățurile religiei, dar și mult mai eficient. La rândul lor, vedetele se regăsesc în religia individualistă care susține că ființele umane sunt divine și primesc o validare pentru averile lor, scientologii susținând că banii sunt un semn al dezvoltării lor spirituale.
Spionaj?
Se spune că scientologii își spionează vedetele pentru a găsi cele mai mici semne de îndoială sau de neloialitate din partea lor, afirmă foștii adepți ai religiei. Astfel, sunt infiltrați spionii în reședințele starurilor, sub forma de asistenți, bucătari, antrenori personali, care trimit rapoarte regulate către mai marii Bisericii.”
Simbolul bisericii este reprezentat de o cruce cu opt colțuri, ceea ce semnifică cele opt principii ale existenței.
După cum observăm, fiecare își poate forma propria „religie”.
Dacă aveți mai multe curiozități despre acest subiect, click Scientology

Sursa info: www.perfecte.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI