PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

Acum două săptămâni am avut ocazia de a vizita capitala Republicii Cehe- Praga.
Deseori comparându-l cu Timișoara, orașul surprinde prin arhitectura clădirilor, unde se păstrează istoricul cu un gram de noutate. Aș mai numi Praga ca și „oraș aș culorilor”, unde fiecare clădire impresionează prin o nuanță vie.

Dacă sunteți tipul de călător care dorește să cunoască cultura și istoria orașului printr-o prismă mai profundă, vă recomand să faceți booking la pachet complet de tururi ghidate ca:
- The Prague Tour All Inclusive (pachetul conține: transfer de la hotel, prânzul la un restaurant medieval, harta orașului, o călătorie de 40 minute cu barca pe râul Vltava, CD cu poze, excursii ghidate la: Castel, Vechiul și Noul Oraș, Cartierul Evreiesc; durată: 6 ore; preț: 1200 CZK);
- Best Tour (au o serie de excursii ghidate, printre care cea mai interesantă este „Prague-on foot”, vizitând Podul Charles, Muzeul Național, Teatrul Național și Castelul. Durată: 2 ore, preț: 450 CZK).

Printre cele mai importante obiective turistice sunt:

Noul Oraș a fost fondat de către Charles al IV-lea și este întins pe o suprafață de 7.5 km². Acesta cuprinde zona modernizată a orașului: hoteluri, restaurante, cluburi, magazine. Cele mai importante obiective din această zonă sunt: Wenceslas Square, Charles Square, Republic Square.



O străduță din apropierea hotelului Three Crowns


Intrarea în Noul Oraș
Clădire din Noul Oraș

Vechiul Oraș este caracterizat prin străzi înguste, pavate cu piatră cubică, clădiri înalte și colorate. Aici nu puteți rata Ceasul Astronomic (al treilea cel mai vechi ceas astronomic din lume care încă mai funcționează) și Turnul Gotic (construit în 1394!) în care pentru o sumă modică aveți acces pentru a savura priveliștea panoramică a orașului. În centrul orașului este situată statuia lui Jan Hus, care este prezent în istoria Republicii Cehe ca fiind un revoluționar ce a fost ars pe rug. Tot aici se poate admira Palatul Kinsky (construit de familia Goltz, iar mai târziu a fost cumpărat de diplomatul Kinsky) și Biserica Tyn (ce reprezintă un simbol al orașului, construită în 1511).


Turnul Gotic

                                                       

Ceasul Astronomic
   
Republic Square

                                         


                                                      Stradă din Vechiul Oraș
                           
Podul Charles desparte cele două părți ale orașului prin râul Vltava. Acesta a fost construit în 1357 din dorința regelui Charles. Pe pod pot fi observate 30 de statui ce reprezintă sfinții venerați din acea perioadă. În ambele extreme, acesta este „păzit” de două turnuri.





















Podul Charles

Castelul din Praga datează din anul 880 și are o suprafață de 70.000 m². Se spune că este cel mai mare castel medieval din Europa.  Pe lângă Castel, Catedrala Sfântului Vitus se remarcă prin elementele gotice,dar și prin culoarea fațadei (aurie). Acolo timpul s-a oprit în loc. Frumusețea clădirilor istorice te duce într-o altă lume: perioada Barocă, Epoca Renașterii, predominând și stilul gotic.
Biletele pentru a vizita câteva complexe ce fac parte din castel sunt de două tipuri: pentru un tur scurt și unul lung, fiind valabile două zile.
Turul lung include: Palatul Old Royal, Bazilica Sf. Gheorghe și galeria castelului.
Turul scurt include: Palatul Old Royal și Bazilica Sf. Gheorge. 
Cei care călătoresc vara nu ar trebui să rateze gradina Castelului (1 Aprilie-31 Octombrie).
Mai multe informații despre schimbul gărzilor și programul castelului, pot fi găsite aici.


Intrarea în Castel



Catedrala Sf.Vitus
























Drum spre Castel

Orașul văzut din vârful dealului unde este situat Castelul


















În Praga mai puteți găsi o versiune mai mică a Turnului Eiffel, numit Turnul Petrin, având 60 m. Pentru a ajunge la acesta, trebuie să treceți doar prin.... 299 de scări. De aici, priveliștea panoramică cât și liniștea profundă oferă clipe de meditații și o șansă de a absorbi frumusețea orașului, în special noaptea.


Vă prezint și câteva curiozități despre capitala Republicii Cehe:
1. Este vizitată anual de către 11 milioane de turiști.
2. Am găsit prețurile la mâncare și haine este exact ca în Timișoara (meniul e 17 lei).
3. Are mulți consumatori de bere.
4. Primele cuburi de zahăr au fost făcute aici.
5. Majoritatea cetățenilor vorbesc engleza.
6. Este permis să intri cu animalul de companie oriunde (restaurant, bar, metro, la birou).
7. Marea parte a turiștilor sunt din Rusia.

Dacă aveți un plan de a călători undeva și nu sunteți siguri de destinație, vă recomand Praga.
Vă va uimi din toate punctele de vedere!

DoinitsaB

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI