miercuri, 4 august 2010

Moldova-o sansa pentru cei tineri?Moldova...Cand spun Moldova ma gandesc la o solutie pentru a evada de aici.De ce?Deoarece viitorul este intunecat si un viitor frumos este mult prea departe.
Poate acum cineva se gandeste ca patriotismul conteaza.Nu cred ca mai exista patriotism in sufletele moldovenilor,exista doar nationalism.Un om simplu nu ar muri pentru patrie,nu si-ar lasa familia pentru patrie.
Moldova nu-mi ofera nimic.Multi tineri aleg sa mearga la studii cat mai departe,unii mai aproape(Romania).Multe familii sunt in durere din cauza ca unul din parinti sau chiar ambii au fost nevoiti sa plece peste hotare pentru a oferi copiilor o viata decenta.Si EU fac parte dintre acestia si stiu foarte bine ca deocamdata,aceasta este unica solutie de supravietuire in Moldova.
Discutam cu un prieten despre acest subiect si el mi-a spus:``Orice moldovean are povestea lui``.Da,dar uneori auzi doar povesti triste.
Poate,intr-o zi vom avea la ce ne intoarce,dar deocamdata progresam incet(din aprilie 2009 pana in prezent).Curand referendum.Cine stie ce se va mai intampla cu soarta poporului moldovean?
Oricum,oriunde as fi,inima mea e acasa,in MOLDOVA.Sunt mandra ca m-am nascut ``pe o gura de Rai`` si nu voi uita niciodata de unde am pornit!
``Eu de cate ori aud doina, imi pare ca aud Moldova plangand dupa gloria sa cea veche``(Vasile Alecsandri)