ARAD SI PRIMELE IMPRESII


Hello,people!
Da,scriu primul articol despre primele impresii.Uh,cam dificil!
Luni am ajuns la Arad,m-am cazat,am fost obligata sa platesc 10 mese(80 roni)doar pentru pranz(cica asa e regula in faculta),apoi am plecat in marea aventura:sa gasesc faculta.A mers si prietenul meu cu mine,desigur cu GPS:)))) Ne mai ghida si pe strazile interzise,dar na,noroc de alti soferi ca injurau la noi sa ne intoarcem si ne arata ca suntem cam nebuni de cap:)))
Dupa ceva timp am gasit si faculta! Ghiciti unde era amplasata?La 6 km de camin!PRINTRE BLOCURI la un capat de oras!Pentru mine a fost groaznic sa vad asta!!Mi-am luat orarul,i-am intrebat pe cei de la secretariat ce acte trebuie sa depun in original si mi-au raspuns sec:,,Nu stim,dar ce, tu nu stii?-Nu stiu!``Am intrebat de un posibil transfer in Timisoara si cand au inceput a striga:``La noi in faculta NU SE FACE ASA CEVA``! Zau ca m-a speriat tanti.Parca venisem in HELL!!
Am plecat la camin,ma cam speriasem cu cine as putea fi in camera.Nu prea doream eu cu romance,dar s-a intamplat invers.Sunt in camera cu 3 fete:Manuela,Lacramioara si Laura.Sunt fete de treaba,serioase,nu gen pitzi`,nefumatoare(conteaza mult pentru mine!).Acum nu mai am pretentii ca sa fie moldovence,romance,sa fie fete klumea.
Privitor la camin:conditiile sunt OK,fara net(deocamdata)un frig de iti sar dintii(inca nu s-a dat drumul la caldura) si inca ceva ce m-a ``emotionat``:langa camin e un cimitir maaareeee :))) ce ma face sa ma gandesc la emisiunea ``Haunting`` de pe Discovery:))) Glumeam cu Nicoleta(o studenta din Moldova care e anul II la Arad):``sa vezi de Blajini cum e in cimitir:lumanari aprinse,nu ai idee cat e de frumos``:))
Prima zi de facultate:in viata mea nu am scris atat de mult.Faceam pauza doar atunci cand tusea profesoara:)))Alti profesori mai au mila,altii nu!Atunci a fost si prima zi din viata mea cand m-am urcat intr-un tramvai,da,din ala care ti se pare ca acus iese de pe traseu:)))
Plus la astea,am inceput sa imi fac noi prieteni.
Ceea ce ador eu la Arad e ca lumea nu e asa rea.Toti sunt amabili(exclus persoanele de la secretariat!),prietenosi.
Orasul e frumos,cu cladiri mari si vechi,probabil construite de catre unguri,caci pe unele e scris cate ceva in ungureste.
Oricum,s-a facut loc si pentru lucruri bune,mai apar si unele rele,caci viata e ca un puzzle ce se autocompleteaza cu frumos si urat,cu bun si rau.
Sper ca ati avut un inceput de an scolar frumos si astept si povestile voastre despre prima zi de facultate!
Doinitsa B

Comentarii

  1. Bravo Doina, mi-a placut descrierea ta. Pai sa stii ca la Iasi avem si caldura in camera de stam cu geamurile de termopan deschise, avem si net nelimitat si gratis, iar caminul e la 4 minute distanta de universitate. Lasa ca o sa te adaptezi tu si o sa-ti placa. Cat priveste secretariatele, e o chestie universala. Si la Iasi e aceeasi "amabilitate" ca si la Arad. :))

    Mult succes in noul (si primul) an de studii si obisnuieste-te sa scrii mult, repede si pe intelese!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
    Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
    Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Multumesc,Cu stima Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doina, îţi înţeleg trăirile. Astea sunt primele zile. Şi eu în ultimul articol am specificat de "prietenele studenţilor" - secretarele. Sunt sigură că noutăţile de acolo te vor schimba şi-ţi vor schimba concepţiile despre tot ce ţine de student în România. Succes! Ne mai ţii la curent cu tot ce se întâmplă! (Dacă îmi permiţi) "Mentorii" tre' să ştie soarta "discipolilor".:D Pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intra daca esti interesata de politica. Vad ca esti o fata activa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu care ma gindeam ca numai in Bucuresti secretarele sunt "prietenoase" si "grijulii".

    Ma bucur ca iti place orasul :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Strumful tau Cred ca secretarele sunt ``prietenoase``oriunde!:)) Nu ca sunt platite,dar au si draci

    RăspundețiȘtergere
  7. hehe Doina draga..te obisnuiestu tu cu micu arad:) asa incet incet..cel mai tare mi.a placut "minunata priveliste" ce o aveti de la camin:))
    si oricat de repede ne.ar dicta profii tu tot frumos scri;) ti.am mai zis asta:P
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. @ms Luly lasa ca inafara de asta,avem noi aventurile noastre pe la tramvai:)))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI