APOCALIPSA SAU DEZASTRU ECOLOGIC?



Suntem deja in 2011, un an nou, dar plin de probleme. Cea mai recenta problema ecologica la nivel global este distrugerea ecosistemelor.
Brazilia este prima tara latino-americana ce a fost lovita de primul val al ciudatului fenomen de animale moarte. Rapoartele prezentate de Federatia Pescarilor din Panama indica faptul ca cel putin o tona de peste mort a fost adus la mal de catre valuri.
Ce nu se stie este ca in regiunile Paranaguá si Guaraqueçaba aproximativ 2.800 de pescari isi castiga painea de zi cu zi din pescuit.
Un alt eveniment asemanator este si cel din Spruce Creek, Florida si din Chesapeake, Noua Zeelanda.
O alta parte a lumii se confrunta cu o alta problema: pasarile moarte. In orasul Falkoping, Suedia au fost gasite pasari moarte. Cei de la Institutul National Veterinar din Suedia au facut autopsie la cinci pasari. Rezultatul lor a fost: ``aceste pasari nu prezentau infectii sau boli, dar nici nu prezentau semne externe ce le-ar fi putut ucide``. S-a constatat ca pasarile au murit din cauza hemoragiilor interne. Intrebarea este ce au cauzat aceste hemoragii?
Un eveniment asemanator celui din Suedia este si cel produs in Ajunul Anului Nou in Arkansas, SUA. Au fost gasite pasari moarte pe un teritoriu de aproape 64 de metri.
Acelasi incident, aceeasi tara, in sudul Lousianei au fost gasite aproape 500 de pasari moarte. S-au mai inregistrat cazuri si in orasul Murray, Kentucky, in Faenza Ravenna, Italia.
In toate cazurile, s-a demonstrat ca pasarile au murit in urma unor traume. Unele teorii sustin ca pasarile erau speriate si in zbor s-au lovit una de alta.
Deci, cu ce problema ne confruntam? Care sunt cauzele?
Unii cred ca acesta este un semn de la Dumnezeu, deoarece se apropie Apocalipsa. Unii cred in teoria Mayana precum ca 2012 va aduce sfarsitul epocii noastre. Unii incep sa citeasca Biblia si sa gaseasca o legatura logica a ceea ce se intampla.
Cercetatorii au gasit o posibila legatura: artificiile au cauzat pasarilor traume, de aceea s-a dovedit faptul ca acesteau au suferit o hemoragie interna.
O alta idee ce circula pe internet este ca polii magnetici se inverseaza, iar acest fapt cauzeaza probleme ecologice.
Va trebui sa asteptam pentru mai multe rezultate de la cercetatori referitor la aceste probleme. Din punctul tau de vedere, care e cauza acestor dezastre?

Comentarii

  1. Nu cred ca este vorba de apocalipsa. Dupa cum au mai spus-o si altii - astfel de evenimente se intimpla destul de des, doar ca nu erau intr-atit de mediatizate :-/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI