O NOUĂ ERĂ A IUBIRII


După cum ştiţi, curând se apropie o sărbătoare care în fiecare an cuprinde orice ţară: Sf.Valentin.
După cum spun şi legendele, Valentin a fost un preot roman martirizat în timpul persecuţiei lui Claudius în anii 269-270 d.C.. Valentin ajuta tinerii creştini în vremurile persecuţiei .El a fost prins şi băgat la închisoare, unde a devenit un propovăditor .De aceea, el a fost condamnat la închisoare la data de 14 februarie 269. Cât a stat în închisoare trimitea mesaje prietenilor, spunându-le: ``Amintiţi-vă de Valentin`` şi ``Vă iubesc``.
O altă legendă ne spune că Valentin a fost un preot care căsătorea cuplurile în secret, împotriva legii date de împaratul Claudius care a interzis căsătoria. Valentin a fost dus la închisoare, deoarece a refuzat să treacă la credinţa în zeii păgâni. În închisoare, el se împrieteneşte cu fiica temnicerului pe care o convinge să creadă în Dumnezeu. În ziua execuţiei sale (14 februarie 269), Valentin a scris o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu o semnează.
Ziua Îndrăgostiţilor în era precreştină avea altă conotaţie: biciuirea femeilor pe spate. În zilele de 13, 14 şi 15 februarie tinerii bărbaţi se dezbrăcau şi biciuiau (cu bice din piele de capra sau câine) spatele tinerilor femei, cu scopul de a le îmbunătăţi fertilitatea.
Dar anul oficial de naştere al zilei Sf.Valentin ca sărbătoare a dragostei este considerat 1913, căci apar celebrele felicitări romantice de Sf.Valentin, produse de firma Hallmark Cards.
După această dată, sărbătoarea a devenit din ce în ce mai răspândită, dar şi îndrăgită de tinerii din toată lumea.
Este cert faptul că Sf.Valentin nu se sărbătoreşte la fel în întreaga lume, fiecare ţară adoptând diferite modalităţi de exprimare a dragostei.
În America, această zi este sărbătorită de cupluri, îşi fac cadouri, îşi trimit felicitări, flori. În acest fel, cei doi îşi mărturisesc sentimentele ce îi leagă.
În Anglia, Sf.Valentin se sărbătoreşte diferit, în funcţie de regiune. Acesta are două atribute diferite: patronul dragostei sau un personaj care lasă dulciuri şi cadouri copiilor.
În Norvegia, Danemarca, această zi se petrece alături de persoana dragă, într-un mod festiv.
În România, există o sărbătoare asemănatoarei celei de pe 14 februarie, numită Dragobete ce este sărbătorită pe 24 februarie.
Sf.Valentin este răspândită şi în Orient. În această parte a globului femeile sunt cele ce fac cadouri bărbaţilor.
Recent, în regiunea Belgorod, Rusia sărbătorirea Sf.Valentin a fost interzisă, deoarece contravine culturii ruse, însă nu există nici o obiecţie faţă de cei ce doresc să sărbătorească în intimitate.
Inimioare de turtă dulce, flori, ciocolate, bijuterii, excursii, parfumuri, o seară romantică sunt câteva din cadourile ce se fac de Sf.Valentin, căci o sărbătoare nu poate trece fără cadou, nu? Plus la astea, se adaugă multă iubire şi fericire!
De Ziua Îndrăgostiţilor vă doresc multă iubire, dar să nu uitaţi să iubiţi şi în cele 364 de zile ale anului. Vă doresc multă fericire, dorinţe împlinite alături de persoana iubita!

Doinitsa B

Sursa informaţii: www.desprecopii.com
www.afladespre.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BUDAPEST TOP 10 CITY ATTRACTIONS