ARAD- ÎNTÂIUL ORAȘ AL UNIRII

Aradul și-a pus hainele de sărbătoare și se pregătește de Crăciun. Dar înainte de Sfânta sărbătoare, este pregătit să zică „La Mulți Ani, România!”
Evenimentele dedicate Zilei Naționale, 1 Decembrie- „Aradul, întâiul oraș al Unirii” au început de luni, 28 noiembrie, cu momente artistice, ateliere de creație, expoziții, iar pe platoul primăriei  Filarmonica și prietenii au susținut un concert. Invitați speciali fiind Pacifica, Leo Iorga și Ioan Gyuri Pașcu.
Astăzi, marți, 29 noiembrie, a avut loc vizita la garnizoana Arad a ministrului Apărării, un ceremonial militar în Cetate, ceremonie de depunere de coroane la Crucea Martirilor. Pe platoul primăriei a avut loc concertul folcloric oferit de Ansamblul „Doina” al Armatei. Momentul mult așteptat de arădeni a fost parada militară oferită de garnizoana Arad și Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazu”. Toată lumea a fost impresionată de defilarea militarilor, aceștia fiind aplaudați cu respect și mândrie. Retragerea cu torțe s-a făcut în jurul orei 21:00.
Mâine, 30 noiembrie, va avea loc un concert folcloric prezentat de Ansamblul „Ciocârlia” (ora 18:00), Parada trupelor Ministerului Administrației și Internelor (Jandarmerie, ISU, Poliție, Poliția Locală, ora 19:30), iar seara va fi încheiată de către Ansamblul „Ciocârlia”.
Programul evenimentelor pentru ziua de joi, adică 1 Decembrie este următorul: Parada Portului Popular (ora17:00). Spectacolul serii va fi oferit de către Orchestra Națională „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Evenimentul va fi încehiat de proiecții pe clădirea Primăriei.



Tot ce putem spune e „La Mulți Ani, România!” ”La Mulți Ani, Arad- întâiul oraș al Unirii!” și că suntem mândri că suntem români!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI