STRESIUNEA

Ne aflam in cea mai... tragica perioada din viata unui student. Sesiunea (mai numita si ``stresiunea``). Este perioada in care mai micsoram din numarul iesirilor in oras, la film, la bowling, in club si punem burta... pe carte.
Zilele trecute am fost intrebata: ``Doina, ce parere ai despre copiatul la examen?`` Hmm, m-am gandit si am zis ca NU STIU! (faimoasa replica a lui Dorel :))) ) Apoi mi-am reamintit experientele mele din celalte doua sesiuni (ce sa zic, sunt senior cand vine vorba de examene) si la cat de mult am plans ca am luat un opt la un examen (am invatat mult, meritam mai mult, sunt sigura) si am dat feed-back-ul: ``Daca poti, copie!``
Acum, sa fim sinceri! Nimeni nu copie la examene? Poate nu la toate, dar se copie! Dar de ce se copie? Unii  ca nu invata, altul a invatat si copie ca nu e sigur pe capacitatile lui, celalt copie ca sa aiba nota mare ca sa primeasca si el o bursa. Culmea : ``copiatorii``  detin si burse de merit!
Daca nu stii a invata si a copia, dai bani! :)) Partea cea mai urata,nu? Multi nu realizeaza ca isi pierd demnitatea de student atunci cand mituiesc un profesor, dar si invers.  In plus, cine pune nota 10 pe bani? Aceasta actiune face parte din categoria ``dupa fapta si rasplata``, adica se da un cinci.
Unii nu se multumesc cu 10 ( :)) sunt cazuri ), altii se multumesc si cu un cinci, altii se gandesc de sa ajunga acum la examen sau la... toamna!( toamna se dau restantele si maririle de nota)
Pentru a demonstra cele zise mai sus, propun sa cititi urmatoarea gluma:
``Merg trei baieti la examen. Unul destept, unul moderat si unul prost. Intra desteptul si in scurt timp iese. Toti il intreaba cum a fost.
-Ca de la profesor la profesor!
Intra moderatul si iese rapid. Toti il intreaba cum a fost.
-Ca de la elev la profesor!
Intra prostul, apoi iese si toti il intreaba cum a fost.
-Ca de la preot la preot!
-Pai, cum asa?
-Pai, cand punea el intrebarile, eu  imi faceam cruce, iar cand eu dadeam raspunsurile, el isi facea cruce!``
Se stie bine ca in orice gluma exista si un pic de adevar!
Dragi studenti, bafta la examene si astept parerea voastra referitor la copiat: pro sau contra, o faceti sau nu.
Si pentru a incheia frumos aceasta postare, va mai propun o gluma de la medicina. Enjoy it!
``La Facultatea de Medicina, la ora cu cadavrele. Profesorul spune:
-Prima calitate a unui viitor medic este ca nu trebuie sa-i fie greata. Priviti! Profesorul ia un deget si il baga in fundul cadavrului, apoi il baga in gura. Apoi acesta intreaba studentii cine face ca el.
Vine un student, baga degetul in fundul cadavrului, apoi il baga in gura. Profesorul a zis:
-A doua calitate a unui viitor medic trebuie sa fie spiritul de observatie. Eu am bagat un deget in fundul cadavrului si altul in gura!``


Comentarii

  1. Io zic sa copiati cat va duce capu ! :D. Jul

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata lumea copiaza daca se poate...iar cei ce nu recunosc sunt niste ipocriti....in legatura cu datul banilor pentru flori, cadouri sau chiar pliculetul cu banii....nu sunt de acord deloc...mi se pare cea mai mare prostie...parerea mea e ca notele oricum nu sunt pe merit...in legatura cu bursa...chiar daca au bursa si cei ce copiaza...bravo lor...dar nu sunt de acord ca primesc bursa cei care deja lucreaza in invatamant ... iar la noi am observat ca bursa primesc atat educatoarele cat si invatatoarele...de ce? pentru ca asa a decis x si y ... ce pot sa spun mai mult ...bafta la examene :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI