MOLDOVEAN OMORÂT ÎN ITALIA

Omorât pentru un pachet de țigări. S-a întâmplat la sfârșitul lunii aprilie în Padova, Italia. Ursu Igor, originar din satul Manta, raionul Cahul,  venise de două săptămâni în Italia pentru a-și găsi ceva de lucru. Conform site-ului de știri http://www.ilgazzettino.it/, sora lui Igor, Angela Ursu, îl descrie ca fiind un băiat de treabă: „Igor nu era un băiat rău, nu era un bandit, dar poate a ajuns în preajma oamenilor nepotriviți. El dorea să ajungă la fratele nostru care stabilit  în Austria. Ce a făcut el în acea seară a fost rezultatul unei influențe negative.”
În seara zilei de 26 aprilie, Igor și încă doi prieteni au intrat într-o tutungerie pentru a fura țigări. Deținătorul tutungeriei, Franco Birolo,  locuind deasupra localului, a auzit pornindu-se alarma și a ieșit să vadă ce se întâmplă. Atunci i-a zărit pe cei trei tineri care încercau să ia UN PACHET  de țigări. Italianul Franco Birolo afirmă că avea impresia că tinerii sunt înarmați, de aceea a tras un glonț mortal în unul dintre tineri. Unul dintre cei trei băieți a fugit, unul a fost împușcat în zona inimii, murind pe loc. Cel de-al treilea băiat a fost amenințat cu arma că dacă face un pas îl împușcă și pe acesta. După acest eveniment, Franco Birolo a chemat poliția care s-a ocupat mai departe de caz.
Italianul Birolo este acuzat de omor din culpă, dar acesta consideră că a acționat în legitimă apărare. Presa italiană susține că acuzatul l-a împușcat pe tânărul moldovean intenționat, acesta având experiență cu armele, deoarece a făcut armata și știa destul de bine că acel glonț i-ar fi fost mortal. Alt lucru ce susține faptul că acesta nu a acționat pentru a se apăra, este că moldoveanul a fost împușcat de la spate, deci nu a avut nici o altercație cu Franco Birolo.
Băiatul ce a fugit de la locul faptei nu este de găsit, iar cadavrul lui Igor Ursu a fost transportat în Moldova pentru ca familia să îl îngroape în localitatea natală, iar băiatul ce a fost amenințat cu arma este acum la închisoare.
Procurorul Benedetto Roberti continuă să susțină ipoteza unei acuzații de crimă împotriva lui Franco Birolo, care va fi judecat pentru faptele lui.
Ce părere au italienii despre acest caz?
Nimeni nu are dreptul de a lua viața cuiva. Oricine poate susține această afirmație. Dacă cineva a acționat împotriva legii, e datoria organelor responsabile să pedepsească faptele cuiva. Când împuști pe cineva de la spate nicidecum nu o poți numi legitimă apărare. Este evident că tânărul ar fi fost acuzat de furt, dar altcineva a ales să își facă singur o dreptate aberantă. Ce zic italienii despre acest caz?
- „ Păcat că l-a ucis doar pe unul dintre cei trei!”
- „Foarte bine a făcut. Un om de nimic în minus pe lumea asta.”
- „Familiei lui ar trebui să îi fie rușine să ceară dreptate.”
-„ Franco Birolo nu ar trebui să plătească pentru această faptă!”
- „Cu unul mai puțin. Toți trebuie uciși. Dacă nu noi o vom face, atunci cine?”
- „Dacă băiatul era moldovean nu înseamnă că italianul  nu e vinovat. Lăsați actele de rasism, trebuie să mai creșteți ca să înțelegeți viața reală.”
Potrivit afirmațiilor, italienii dau dovadă de rasism, de un spirit incorect de justiție și de o răutate nemaîntâlnită.
Acest caz nu este singurul de demonstrează rasismul italienilor față de moldoveni sau români. Zilele trecute era îmbulzeală în tramvai. Jos stătea o doamnă de origine italiană, iar lângă dânsa, în picioare, un bărbat de culoare.Conducătorul tramvaiului a frânat brusc, iar omul de culoare s-a dezechilibrat și  s-a atins, fără să vrea, de doamnă. Acesta și-a cerut scuze de două ori, iar aceasta a început să strige de ce o atinge și că e un nesimțit. Domnul în cauză și-a mai cerut scuze încă o dată.
Mulți români și moldoveni pot detaila mult mai multe lucruri din viața de zi cu zi din Italia, dar și despre atitudinea amară și plină de dezgust față de aceștia.
Datorită faptelor lor, italienii sunt tratați la fel când ajung prin părțile noastre. Mare păcat, pentru ambele părți, să dea dovadă de o proastă educație și de o răutate fără limite!

Site imagine: http://www.ilgazzettino.it

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI