FURCULITA-UN MOTIV DE SCANDALl!!


Credeai ca din cele mai vechi timpuri a existat furculita?Pai,NU!In Evul Mediu un motiv de scandal era...furculita!In sec.XI-lea o printesa din Grecia a murit la scurt timp dupa ce a folosit furculite la nunta sa,acel moment fiind catalogat ca o pedeapsa divina.
In Italia furculitele au inceput a fi folosite in sec. al XI-lea,in Franta la inceputul sec. al XIV-lea,in Spania in sec.XVI-lea,iar in Anglia au fost introduse in 1611 de catre Thomas Coryat prin intermediul cartii``Cinci luni in Franta,Italia,Savoy``.Acesta a fost judecat de catre multi si a fost numit``Furcifer``,insemnand ``purtatorul de furculite``.In 1630,guvernatorul Winthrop de Massachusetts a avut PRIMA si UNICA furculita din America.
Ce foloseau oamenii in loc de furculite?Ei foloseau linguri de lemn,cutite si propriile maini.
In anii 1800 majoritatea oamenilor au inceput a manca cu furculite,dar dandu-le alta denumire:``lingura care zdrobeste``
Chiar si in zilele noaste,in Tailanda se considera scadalos de a manca cu furculita,deoarece ei o folosesc doar pentru a pune mancarea in lingura,deoarece se considera indecent de a folosi furculita pentru a duce mancare in gura!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI