CĂMINELE LA ``VLAICU`` ARAD

În primul rând, doresc a felicita studenţii pentru începerea unui nou an universitar. Sper să fie unul cu roade bogate, succese şi multă înţelepciune.
Studenţii de la Universitatea ``Aurel Vlaicu`` din Arad au primit loc în camin în ultimile două zile din Septembrie. Mulţi au optat pentru un loc în cămin, deoarece recent s-a inaugurat căminul de 5*: două persoane în cameră, baie proprie, plătind 230 lei/ lună. Unele persoane au optat şi pentru căminul vechi, în cameră cu patru persoane, baie şi bucătărie la comun, inclusiv splălătorie, la preţul de 170 lei/ lună (80 lei fiind prânzul la cantină pentru 10 zile, iar 90 lei fiind taxa de cămin pentru studenţii români; basarabenii nu achită această taxă).
Să revin la tema principală: căminul. Da, am fost cazată în căminul vechi la etajul trei (căminul are patru etaje). Am deschis uşa şi.... m-am speriat!! De ce?? Tot ce am văzut era o cameră cu pereţi murdari, pătaţi, lângă geam erau pete de mucegai, suportul de prosoape era rupt si un miros urât. Cum să stau într-o aşa cameră? Am rugat-o pe doamna administratoare să ne mute (pe mine şi pe colega mea de cameră de anul trecut) într-o cameră cu condiţii decente. Zis şi făcut! Îi sunt recunoscătoare pentru gesstul ei, dar ce m-a indignat a fost următorul fapt: cei de la conducere au investit în noul cămin de ``5 stele`` 1,5 milioane de euro şi nu şi-au permis să cheltuiască câteva sute de lei pentru a zugrăvi camerele din vechiul cămin? Aceştia s-au gândit a oferi cele mai bune conditii celor ce îşi permit  a da cu banii, dar nu s-au încumetat a oferi condiţii decente tuturor. Să fie oare o segregare între studenţi? Va fi noul cămin o dispută între cei cu ``fitze`` şi cei fără? Cu siguranţă va afecta demnitatea studentului, chiar dacă nu recunoaştem acest lucru.
Anul trecut nu conta de unde eşti, dacă ai maşină sau nu, toti dispuneam de aceleaşă condiţii, toţi ne salutam pe hol sau unde ne întâlneam, toti stăteam la bârfe, la o glumă, dar în acest an am devenit materialişti. Da, sunt de acord ca studenţilor să li se ofere condiţii bune, dar cei de la conducere au oferit condiţii doar celor ce plătesc, nu şi celor ce au venit la facultate pe baza unor merite.
Îmi pare rău că cei de la conducere nu s-au gândit la toţi, ci doar la unii. În acest semestru aşteptăm pe cineva să zugrăvească, să facă o dezinfecţie, să vopsească o uşă. Oricum, cred că vom aştepta în zadar. 
Dacă anul trecut lăudam Universitatea, în acest an tot ce pot spune e: RUŞINE!

Comentarii

  1. Lizica rullz! asta se intampla cand cineva are prea multe mandate

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma intereseaza cine rullz! :)) Vreau ca drepturile studentului sa fie respectate. Unii platesc pentru conditii decente.Cand zic decente nu ma refer sa fie totul poleit cu aur, ci CURAT

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca o sa se ajunga se se respecte ceva la aceasta universitate...oricum acelasi lucru m-a socat si pe mine anul acesta universitar cand am intrat prima data in camera...am ramas socata...era un miros apasator de mucegai ceea ce se putea observa daca te uitai mai atent si pe tavan sau la geam (asta tot la etajul 3)...oricum vorba ta puteau macar sa zugraveasca putin avand in vedere conditiile oferite studentilor in celalat camin...acum nici macar plita electrica din bucatarie nu functioneaza cum trebuie...daca se incinge mai tare e gata, pana nu se raceste de tot nu mai face nimeni de mancare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pt caminul de 5 stele platesc 230 de lei lunar unde e inclusa si mancarea? Mai sunt alte costuri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, Florin. Pentru caminul de 5 stele se plateste 230 de lei/luna. In aceasta suma este inclus si pranzul timp de 2 saptamani (adica 10 zile) la cantina universitatii. Alte costuri: internetul, cablul. Nu stiu cat costa, dar cred ca nu depasesc 30 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. wow si căminul dispune si de o bucatarie? adica dupa ce se termina acele 10 zile in care mananci la cantina ce pot sa fac? au si camere single? nu cunosc colegi care stau la camin si e cam aiurea sa fiu repartizat cu o persoana pe care nu o cunosc

    RăspundețiȘtergere
  7. La fiecare etaj al caminului se afla o bucatarie, ai aragaz, masa scaun, tot ce iti trebuie ca sa iti faci treburile pe acolo. La fiecare etaj exista si cate o spalatorie ce dispune de cate o masina de spalat! Da, au si camere single, la pret de 300 de lei! A fi repartizat cu o persoana necunoscuta in camera nu e atat de grav! Slava Domnului ca e una, nu PATRU ca in caminul de alaturi, de 3 stele cica :D

    RăspundețiȘtergere
  8. LOL mersi mult de informatii :) stau la 30 de km de Arad si nu cred ca o sa fac faţa navetei zilnice.
    Am fost admis la Ştiinţe economice dar nu stiu exact unde este locatia facultatii

    Crezi ca ar trebui sa fac naveta sau sa stau la camin? Azi am petrecut mai bine de o oră pe blogul tau...ai niste articole SUPER! Keep on the good work :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu placere, Florin! Facultatea ta are sediul pe Bulevardul Revolutiei, in centru, langa Primarie. Eu cred ca ti-ar fi mai usor la camin, dar nu sa platesti 300 de lei/luna pe camera + 80 de lei pentru cantina, deci ajungi la 380. 230 de lei cred ca e OK. Acum poate faci naveta, cat e fain afara, dar la iarna ce faci? In plus, conditiile in camin sunt excelente, nu vei regreta banii dati. Dar tu decizi cum ti-e convenabil. Multumesc mult pentru calatoria pe blog :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Am mers la sediul Facultatii sa depun cerere si individa care mi-a dat cererea habar nu avea sa-mi dea detalii. Pe fisa nu era nicio optiune gen "la care camin vrei sa stai". Am fost trimis la secretariat iar de la secretariat la administrativ. Acolo era o pitipoanca stresata ce vorbea la telefon si a inceput sa se ratoiasca la mine cand am zis ca vreau sa stau la asa zisul camin de 5 stele. Mi-a spus ca doar stundentii din anul 2 au voie sa stea acolo iar unei colege i-au spus ca doar doctoranzii si profesorii au acces. Intr-un final cred ca e nevoie de multe pile ca alcumva nu ai cum sa stai la faimosul camin de 5 stele.

    Incep sa regret ca am fost admis aici, organizare de 2 bani si oameni la fel. Nu stiu ce sa fac si cum e sa stai cu inca 3 persoane in camera. Sunt mai introvertit de felul meu sis imi va fi greu sa ma acomodez..

    RăspundețiȘtergere
  11. Ceau, Florin. Pana la urma ai depus cererea? Sa iti zice ceva: vii saptamana viitoare cand se fac cazarile la caminul studentesc de pe str. Ursului. Inca nu se stie sigur cand se fac cazarile, dar las aici un comentariu pe saptamana viitoare, asa ca sa iti verifici mailul. Atunci te vei caza si vei vedea unde vei fi repartizat. Daca nu iti convine in ala vechi, mergi in chirie (in cazul in care nu esti acceptat in caminul nou). Eu zic ca nu e asa rau in caminul vechi, necesita doar obisnuinta! Daca esti introvertit, trebuie sa depasesti bariera, nu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Azi am fost la camin cu o colega sa vedem conditiile. Din pacate gardianul nu a putut sa ne arate o camera dar am vazut baile si bucatariile care erau sub orice critica. :( Suna ca o drama dar asa e.... sper ca va fi cat de cat ok. Nu am crezut ca fetele si baietii locuiesc in aceasi cladire lol... la exterior caminul arate SUPERB dar interiorul lasa de dorit.

    Anul trecut au fost multi studenti in camin?

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca nu iti place, pleci. Nimeni nu te tine acolo cu forta. Fetele si baietii locuiesc in aceeasi cladire, dar nu pe acelasi etaj. Parterul e destinat strainilor, etajul 1-2=baietii, iar 3 si 4= fetele. Stai o luna si vezi daca te acomodezi sau nu. Poate ai norocul sa nimeresti in caminul nou, nu se stie. Oricum, e decizia ta si sa stii ca oricand poti pleca, in caz de nu iti place!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da..ai dreptate :) Mersi mult pt tot

    RăspundețiȘtergere
  15. Florin, cazarile se fac vineri, incepand cu ora 9.Sa fii la Caminul de pe str.Ursului daca doresti sa te cazezi!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cazarile in Micalaca s-au facut?

    RăspundețiȘtergere
  17. Caminul Universitatii ``Aurel Vlaicu`` din Arad este situat pe str.Ursului. In Micalaca sunt situate cateva facultatii, NU caminul! Iar cazarile la camin se fac vineri, 28 septembrie, dar nu e tarziu nici pe 1 octombrie.

    RăspundețiȘtergere
  18. heey te-am vazut azi :-) O sa ma cazez luni dupa ce platesc la Rectorat si ma intorc la camin sa semnez contractul.

    RăspundețiȘtergere
  19. trebuia sa ma saluti! bafta la cazare. ai intrat in camin sa vezi conditiile?

    RăspundețiȘtergere
  20. Am fost azi la Sediul facultatii sa platesc locul pt caminul nou si mi-au zis ca nu mai sunt locuri disponibile...e evident o minciuna ordinara... am inteles ca trebuie sa dai spaga cuiva ca sa ai un loc... ma gandesc ca la caminul vechi nu mai cazeaza nu?

    RăspundețiȘtergere
  21. Sigur ca in caminul vechi mai este loc! Te poti caza in cel vechi

    RăspundețiȘtergere
  22. Gata! Sunt cazat. Ma mut maine :-) Ne vedem...

    RăspundețiȘtergere
  23. Felicitari, acomodare placuta! da un semn daca ma vezi ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. Doinitsa acum locuiesti in caminul nou?

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu, in caminul vechi. Cum te-ai acomodat?

    RăspundețiȘtergere
  26. Scuze ca iti raspund asa tarziu...abia azi mi-am amintit de blogul tau. E ok...oamenii sunt ok si nu-mi pare rau ca am luat decizia de a locui acolo. Cred ca stai la etajul 4, nu? Vin foarte des la etajul 3 si nu te-am vazut pe acolo

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma bucur ca esti multumit. Nu, stau la 3 :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI