ROMÂNIA ŞI RESTUL

Cine a zis că toate prostiile se întâmplă în Republica Moldova, s-a înşelat amarnic. Se întâmplă ORIUNDE! Azi vin cu o PROSTIE made in Romania. Poate că pe unii ne uimesc prostiile altora, pe alţii ne lasă rece, dar părerea mea este că dacă treci azi cu vederea mâine va fi un lucru obişnuit.
Deci, am un prieten Ion ( să zicem că aşa îl cheamă) şi lucrează la firma X, o firmă ce se ocupă cu vânzarea materialelor de construcţie, grădină, etc. Toţi angajaţii de la firma X au facultatea terminată, Ion terminând masterul anul asta( desigur, a învăţat ceva şi lucrează altceva). Credeţi că Ion are primul său job? Nu! A lucrat la o firmă de sucuri şi datorită muncii sale, de multe ori a fost primul în clasamentul naţional al vânzărilor.
Într-o zi, prezenţa cuiva a ``sărit`` în ochi: o doamnă în jur de 50 de ani, mai negruţă( bronz permanent!:) ), adică ţigancă. Na, nimeni nu a schiţat un gest de discriminare faţă de doamna Y. Trebuie să menţionez că stimata doamnă are 8 clase abia terminate, dar abia ştie să citească. Când a fost pusă să citească eticheta de la un produs a zis că nu vede şi a chemat un angajat să citească. Atunci, tanti, dacă nu vezi de ce nu îţi cumperi ochelari, hmm? Toate bune până aici.
Într-o zi liniştită, şeful a făcut un anunţ: ``doamna Y va fi noua voastră şefă. În caz de nu ştiţi ceva, apelaţi la dânsa``. Angajaţii au rămas uimiţi! Eu aş fi reacţionat la fel!
Până în prezent, doamna a concediat doi angajaţi. De ce? Deoarece s-au certat cu ea!
Ideea este următoarea: mai merită să faci un masterat, doctorat sau o facultate în zilele noastre? Mai este apreciată munca studentului? Poate ca e şi din cauza că mulţi ``dispun`` de diplome ce vizează rezultatele excelente ale ``acestora``.
Credeţi că firma X a procedat corect cu angajaţii? Nu e cea mai culmea situaţie? Să-ţi dea ordine( nu să-ţi spună!) o doamna ce nu ştie a citi? În al doilea rând, cum ar putea cineva avansa o doamnă de 50 de ani, când tinerii se chinuie să-şi facă un viitor? Aici nu doresc a fi răutacioasă, căci ştiu că fiecare munceşte pentru a câştiga mai mulţi bani, dar dom`le, chiar aşa?
Mulţi ar da vina pe guvern, nu? Cred că e vorba de competenţa fiecărei firme de a-i oferi angajatului cele mai bune şanse de lucru, de avansare, de lucru în echipă.
Ţi-e groază să termini facultatea, să ieşi din lumea studenţeasca spre o altă realitate, una mai dură decât te aştepţi.
TREZIŢI-VĂ! Oamenii fac schimbări, nu vin ele la oameni!

Comentarii

  1. Buna, as dori sa stiu si eu daca se poate sa facem un linkexchange! Detin un site de anunturi online , si anume site-ul www.pyads.info .

    Daca esti de acord trimite un raspuns la adresa linkexchange@pyads.info ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI