vineri, 6 martie 2015

INDONEZIA-TRADIŢIE SAU ORGIE


Ritual religios sau orgii? Asta se tot întreabă lumea referitor la ceea ce se întâmplă pe Insula Java din Indonezia.
Muntele Gunung Kemumus adăposteşte la fiecare 35 de zile peste 10 mii de turişti care vin cu un singur scop: de a îndeplini ritualul practicat de secole, adică pentru a se îmbogăţi.
Majoritatea turiştilor se consideră musulmani moderni, dar sunt şi căsătoriţi.

Legenda spune că în secolul al XVI-lea, prinţul Pangeran Samodoro a avut o aventură cu mama lui vitregă, care s-au adăpostit în vârful muntelui Gunung. Mai târziu, aceştia au fost omorâţi şi îngropaţi în acel loc.

În cinstea lor, la fiecare 35 de zile are loc ritualul regilios ce presupune:
- rugăciune şi oferire de ofrande în masă
-  partea a doua: întreţinerea relaţiilor sexuale.

Persoanele vin din diferite sate sărace, iar bărbaţii fiind în număr mai mare decât femeile. Astfel, o femeie poate avea până peste 7 parteneri pe zi.  Preţul unei activităţi sexuale este în jur de 15 Euro.

Aceştia consideră că participarea la ritual le asigură un comfort bănesc doar dacă beneficiază de cel puţin 7 ''şedinţe'.' Apoi, binecuvântările şi banii nu vor înceta să apară.
Cerinţa principală este ca ''turistul'' să vină cu sufletul şi trupul curat.

Staţiune turistică

Taxa de participare este de 0.40 eurocenti, ţinând cont că la fiecare 35 de zile sunt în jur de 10 mii de persoane.
Muntele Gunung Kemumus reprezintă o adevărată staţiune turistică unde găseşti moteluri, baruri, de vânzare orice lucruri mărunte, localuri pentru a lua masa.
De aici nu lipseşte nici distracţia: concursul de karaoke sau jocurile menţin buna dispoziţie a turiştilor.

Se spune că Guvernul este la curent cu situaţia dată, acesta atribuindu-şi un procent din suma de bani încasată în urma acestui Festival Religios. Dar se pare că partea financiară întrece orice religie sau crez.

Alţii consideră Ritualul un paradox, un loc unde prostituţia este la ea acasă.

Ce rămâne a doua zi după o perioadă de rugăciune şi sex? Femei şi bărbaţi infectaţi cu boli prin transmitere sexuală, majoritatea nefolosind protecţie în timpul actului. Femeile sunt testate de către specialişti, care rămân uimiţi la numărul major de persoane bolnave (HIV/SIDA)

Se consideră că Festivalul Religios Islamic de pe Insula Java este unic în Indonezia, dar câţi ajung cu adevărat împliniţi din punct de vedere financiar?

Vă invit să urmăriţi întregul documentar realizat de Journeyman Pictures.Sursa poza: iBTimes.com
Sursa video: YouTube.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu